Arkisto

Punainen mozzarella pastasalaatti

Tänään tuli valmistettua niin herkullista salaattia meidän perheelle iltapalaksi, että pakko minun on teille tästä kirjoittaa, vaikka ajattelin tämän illan vain löhöillä sängyllä ja lukea kirjaa.
Juuri, nuorimmainen söi kanasalaatin lopun jääkapista.
 Ja nyt oli oiva syy valmistaa lisää salaattia. Päivällä siivoillessani paikkoja löysin, vihon jossa oli tämän mozzarellasalaattin ohje.
Vaihdoimme tytön kanssa eteisen kaapiston ja hoitouneen kaapiston paikkaa ja siinä latikoita tyhjennellessäni tupsahti käteeni vihko, joka oli auki juuri tämän kirjoittamani salaatin kohdalta.
Onneksi oli,
 niin on herkkua syötävää, että epäilen suuresti kerkiääkö tämä salaatti huomispäivää nähdäkkään.

Nyt oli pakko tosiaan jättää lukuhommat vähäksi aikaa ja istahtaa kirjoittamaaan teille reseptin tynkää.
Vaikka on tuo kirjakin niin mielenkiintoinen, ettei millään tohtisi lopettaa lukemista.
Enni Mustonen on niin takuu varma suosikki kirjailijana. Eikä taaskaan jätä kylmäksi. Alusta asti niin mukaansa tempaavaa kerrontaa. 
Saapa nähdä meneekö ensi yö lukiessa, vai kerkiääkö sitä nukkua edes vähän aikaa 😴
1 pallo mozzarellaa
3 dl keitettyä pastaa
1 tomaatti
1/2 punainen paprika
1 avokado
1/2 pss salaattisekoitusta
1 rlk kuivattua basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sormisuola
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl rouhittua valkosipulia
Revi salaatti kulhoon ja kaada keitetty pasta joukkoon.
Leikkaa tomaatti, paprika sekä avokado oman maun mukaan palasiksi ja kaada kulhoon.
Lisää öljy sekä mausteet joukkoon.
Basilika olisi ollut tuoreena ihana lisä joukkoon, mutta tällä kertaa mentiin kuivatulla.
Revi vielä joukkoon mozzarella pallo pieniksi paloiksi.
Sekoita aikekset sekaisin ja anna maustua jääkaapissa ainakin puolisen tuntia ennen herkuttelua.

8 vastausta artikkeliin “Punainen mozzarella pastasalaatti

 1. Nam nam! Mulla odottaakin jääkaapissa pari mozzarellapalloa, pitäisköhän kokeilla tätä salattia?P.S. Mullakin odottaa tuo kirja lukemista. Mutta ajattelin jättää sen johonkin speciaalihetkeen, että saan ihan vallan keskittyä kirjan lukemiseen pidemmän aikaa! 🙂

  Tykkää

 2. Hei pitkästä aikaa, otin blogisi lukusivulleni, kiva salaatti koitan tehdä sitä ensi viikolla kun pääsen avustajani kanssa kauppaan ostan aineksia.Olen tehnyt jääsalaatista mukavia salaatteja, mukaan kuivahkoja kuten kurkkua, kirs.tomaattia leipöjuustoa yms. ettei salaatti nuupahda jääkaapissa ja kastike Felixin hunaja/sinappikastike tykkään makeasta. ”Luen” myös kirjaa siis kuuntelen äänikirjoja joita tilaan Celianet'istä näkövammaisille. Nyt on kirja Mauri Sariolan ”Nuoruuden komentosilta” mukavalta kuulosta ja aiemmin kuuntelin Kurt Nuotion ” Karvainen rahastaja” joka on myös mukava kirja lapsuus/nuoruusaikojen jutuista kommelluksista, uusista kokemuksista ja peloista kasvaessaan nuoruusikään.Koskettavakin kun nuoruusikä on kaikenlaisia kokeiluja ja pettymyksiä, mutta pidin kovasti kirjasta ja lainasin hänen kirj.toisen kirjankin. Mulle on tärkeää että lukija on mukava ääninen, moni kiva kirja on mennyt kuuntelematta kun lukija ei miellytä, tässä äänimaailmassa on kaikki erilaista kuin oli ennen näön heikkenemistä n.neljä vuotta sitten.Seuraan taas glogiasi kun olen jo vähän toipunut näön menettämisen tuskasta. Sulla on tosi kivoja reseptejä kiitos niistä:)Ps. Sorry kirj.virheet:(

  Tykkää

 3. Ihanaa Anni, että otit taasen yhteyttä. Täytyykin kokeilla tuota salaattireseptiäsi.Kuulostaa niin herkulliselta.Minulla vain meinaa aina käydä tuon leipäjuuston kanssa niin , että syön vahingossa koko juuston, josta on pitänyt tehdä salaatti. Minulla myös vaikuttaa paljon lukijan ääni äänikirjoissa.Kiitos ja ollaanhan yhteyksissä.

  Tykkää

 4. Nam nam! Mulla odottaakin jääkaapissa pari mozzarellapalloa, pitäisköhän kokeilla tätä salattia?P.S. Mullakin odottaa tuo kirja lukemista. Mutta ajattelin jättää sen johonkin speciaalihetkeen, että saan ihan vallan keskittyä kirjan lukemiseen pidemmän aikaa! 🙂

  Tykkää

 5. Hei pitkästä aikaa, otin blogisi lukusivulleni, kiva salaatti koitan tehdä sitä ensi viikolla kun pääsen avustajani kanssa kauppaan ostan aineksia.Olen tehnyt jääsalaatista mukavia salaatteja, mukaan kuivahkoja kuten kurkkua, kirs.tomaattia leipöjuustoa yms. ettei salaatti nuupahda jääkaapissa ja kastike Felixin hunaja/sinappikastike tykkään makeasta. ”Luen” myös kirjaa siis kuuntelen äänikirjoja joita tilaan Celianet'istä näkövammaisille. Nyt on kirja Mauri Sariolan ”Nuoruuden komentosilta” mukavalta kuulosta ja aiemmin kuuntelin Kurt Nuotion ” Karvainen rahastaja” joka on myös mukava kirja lapsuus/nuoruusaikojen jutuista kommelluksista, uusista kokemuksista ja peloista kasvaessaan nuoruusikään.Koskettavakin kun nuoruusikä on kaikenlaisia kokeiluja ja pettymyksiä, mutta pidin kovasti kirjasta ja lainasin hänen kirj.toisen kirjankin. Mulle on tärkeää että lukija on mukava ääninen, moni kiva kirja on mennyt kuuntelematta kun lukija ei miellytä, tässä äänimaailmassa on kaikki erilaista kuin oli ennen näön heikkenemistä n.neljä vuotta sitten.Seuraan taas glogiasi kun olen jo vähän toipunut näön menettämisen tuskasta. Sulla on tosi kivoja reseptejä kiitos niistä:)Ps. Sorry kirj.virheet:(

  Tykkää

 6. Ihanaa Anni, että otit taasen yhteyttä. Täytyykin kokeilla tuota salaattireseptiäsi.Kuulostaa niin herkulliselta.Minulla vain meinaa aina käydä tuon leipäjuuston kanssa niin , että syön vahingossa koko juuston, josta on pitänyt tehdä salaatti. Minulla myös vaikuttaa paljon lukijan ääni äänikirjoissa.Kiitos ja ollaanhan yhteyksissä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s