Arkisto

Ruususuola ja sen hyödyt

Se on taasen lauantai ja vapaa päivä.
Tänään vietän sen hyvää ruokaa tehden ja siitä perheeni kanssa nauttien.
Tänään tuntuu vielä olevan sellainen fiilis, että taidan tehdä tyttärille vielä jotain yllätys hyvää iltapalaksi.
Mutta nyt ei ajatella vielä iltaa vaan nautitaan ensin tästä ihanasta aamupäivästä.
Kirjoittelin tuossa kauppalistaa kokoon ja ja ajattelin kipaista hetken päästä kauppareissulla.

Nyt on, pariin otteeseen tullut viestejä ruususuolan käytöstä ja sen hyödyistä. Siispä ajattelin siitä teille kirjoittaa parisanaa.

 Himalajan suola, vuorisuola, intiaanisuola, ruususuola eli kristallisuola (rakkaalla lapsella on monta nimeä) on puhdasta luonnonsuolaa eli maapallon valkoista kultaa.  Himalajan kristallisuolaa sanotaan kaikkein puhtaimmaksi maapallolla esiintyväksi suolaksi ja siitä on monta hyötyä elimistölle.

Tämä ruususuola nimittäin sisältää yli 80 eri terveellistä yhdistettä koko elimistölle.
ESIM: Valkaistu suola turvottaa ja tuo nesteitä, kun taas ruususuola vie turvotusta.
Samoin ruususuolan sanotaan pitävän kehon PH-arvon tasapainossa ja parantavan ravintoaineiden imeytymistä sekä alentaa verenpainetta. 
Samoin tämän suolan sanotaan auttavan mikreenin hoitoon ja ehkäisevän suonikohjujen syntyä
sekä rauhoittavan lihaskramppeja sekä suonenvetoja.

Kristallisuola on makunsakin puolesta parhaaksi luokiteltu suola.
Ruususuolan ja tavallisen suolan eroja on, että tavallinen suola on valkaistua suolaa ja ruususuola taas sitä aitoa ehtaa oikeaa suolaa, jolle ei ole tehty mitää prosesseja.

…Elämän suola
…Vanha suola janottaa
…Suolaa haavoihin
…Suolaa, suolaa, enemmän suolaa
…Suolainen ja sakkee, se on köyhän makkee
…Suolaista on hyvä nuolaista
…Jos ruoka on liian suolaista on kokki rakastunut
…Suolainen hinta
…Kuin sillit suolassa
…Suolaista ja makeaa

16 vastausta artikkeliin “Ruususuola ja sen hyödyt

 1. Minä sain juurikin ystävänpäivänä sellaisen kivan paketin missä oli myös iso pussi ruususuolaa, vielä en ole pakettia kerennyt avata:) Mukavaa viikonloppua sinne♥

  Tykkää

 2. Hei! Valitettavasti tietosi ruususuolasta ovat vääriä. Natriumia, joka on vastuussa verenpaineen kohoamisesta, on kummassakin suolassa lähes yhtä paljon. Himalajansuola on 95-97 prosenttisesti samaa tavaraa kuin tavallinen suola. Kehomme säätelee pH-tasojaan itse, eikä pienellä suolamäärällä ole siihen vaikutusta. Jos sinulla on tieteellistä tietoa, joka tukee väitteitäsi, otan ne mielelläni vastaan.

  Tykkää

 3. Juu samaa suolaa on kuin tavallinenkin mutta pointtina onkin se ettei sitä ole valkaistu niinkuin tavallinen suola. En siis tarkoittanut etteikö tavallisessakin suolassa ole joitain samoja piirteitä kuin tässä suolassa. Mukavaa ja aurinkoista lauantaita sinulle.

  Tykkää

 4. Minulle lääkäri sanoi noin 8 vuotta sitten, vaihda merisuola ruususuolaan niin ei tarvitse määrätä verenpainelääkkeitä. Olen noudattanut neuvoa, verenpaine pysynyt normaalina ilman lääkkeitä.

  Tykkää

 5. Minä sain juurikin ystävänpäivänä sellaisen kivan paketin missä oli myös iso pussi ruususuolaa, vielä en ole pakettia kerennyt avata:) Mukavaa viikonloppua sinne♥

  Tykkää

 6. Hei! Valitettavasti tietosi ruususuolasta ovat vääriä. Natriumia, joka on vastuussa verenpaineen kohoamisesta, on kummassakin suolassa lähes yhtä paljon. Himalajansuola on 95-97 prosenttisesti samaa tavaraa kuin tavallinen suola. Kehomme säätelee pH-tasojaan itse, eikä pienellä suolamäärällä ole siihen vaikutusta. Jos sinulla on tieteellistä tietoa, joka tukee väitteitäsi, otan ne mielelläni vastaan.

  Tykkää

 7. Juu samaa suolaa on kuin tavallinenkin mutta pointtina onkin se ettei sitä ole valkaistu niinkuin tavallinen suola. En siis tarkoittanut etteikö tavallisessakin suolassa ole joitain samoja piirteitä kuin tässä suolassa. Mukavaa ja aurinkoista lauantaita sinulle.

  Tykkää

 8. Minulle lääkäri sanoi noin 8 vuotta sitten, vaihda merisuola ruususuolaan niin ei tarvitse määrätä verenpainelääkkeitä. Olen noudattanut neuvoa, verenpaine pysynyt normaalina ilman lääkkeitä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s