Arkisto

Tuhti pläjäys perunamuusia

Aloitan tämän päivän meidän hoidokin eilen huokaisemalla lauseella.
Voi mikä ihana päivä 😍
Tämän poika sanoi, kun olimme käyneet aamupäivällä ulkona ja leikimme ruokaa odotellessa.
Poika makasi automaton päällä ja otti niin rennosti kun olla ja voi.
Ihana Eetu 💖
Toivotaan, että tästä päivästä tulee yhtä ihana kuin eilisestäkin.
Eilen kuorin koko kattilallisen perunoita.
Ajattelin valmistaa tällä viikolla teille perunamuusista erilaisia herkkuja eli tähderuokia ja leipomuksia olisi siis luvassa.
No, katsotaan mitä kaikkea tuleman pitää, kunhan pääsen vauhtiin, mutta ensin valmistamme itse perunamuusin.
2 kg muusiperunoita 
(niitä punaisessa pussissa olevia tai toki voi käyttää keltaisen pussinkin pottuja, jos punaisia ei jostain syystä ole saatavilla)
vettä
2 rkl ruususmerisuolaa
Kuori perunat ja lohko ne kuuteen osaan. Näin saat perunat kypsymään nopsemmin. Keitä perunat kypsiksi niin, että haarukka uppoaa helposti perunan sisään.
40 g voita
n. 4 dl maitoa
1 1/2 tl ruususuolaa
Muusaa perunat muusinuijalla/raudalla pienikis ja lisää joukkoon voita. 
Muussaa voi perunoiden sekaan lisää maito 
(halutessasi voi lämmittää maidon, mutta minä en ole aina tätä tehnyt).
Lisää lopuksi ruususuola. 
Jos maitoa hulahtaa perunoiden sekaan hieman ronskisti suola vielä hieman sakeuttaa muusia.
Siksi siis lisään suolan aina viimmeiseksi muusin joukkoon.
Tää on täydellinen päivä.
-Tupu-

12 vastausta artikkeliin “Tuhti pläjäys perunamuusia

 1. Ihana tuo pikkuisen lausahdus:) Nam nam, perunamuusi on kyllä herkkua! Tässä perheessä menee iso kattilallinen hetkessä kun sitä tehdään:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  Tykkää

 2. Aivan ihanaa uutta viikkoa sinulle, perunamuusi on meidänkin suur suosikki herkkua.Lapset aivan ahmii perunamuusin. Nytkin sitä jäi aivan liian vähän kaikkiin kokkailuihini ja leipomuksiini.Täytyy kait tehdä ensi viikolla lisää muusia ja jatkaa tähteilyä 🙂

  Tykkää

 3. Todella ihana lausahdus!Kyllä lasten suusta se tottuus tullee.JAmIKÄ OIS ETTEI TÄSTÄKIN PÄIVÄSTÄ TULE HYVÄ PÄIVÄ!!Pottumuusia on ihan pakko tehä iso kattila,mulla kans sama juttu,teen jauhelihaperunasoselaatikon/tai potturieskaa,joskus paistan panulla saa ihan ruskean pinnan;)pottumuusi:))Mukavaa iltaa!,Sinulle Tupu!! :))

  Tykkää

 4. Uunissa paistettu siirapilla makeutettu perunasosevuoka yli jääneestä perunamuusista.Yksinkertainen ja helppo ohje. Kun tietää valmistamisen periaatteen niin onnistuu näppituntumallakin erittäin varmasti.Siirapilla makeutettu perunasosevuoka perunamuusista. Ohje:Perunamuusi notkistetaan maidolla sakeahkoksi, hiukan puuromaiseksi soseeksi.Lisätään soseeseen tummaa siirappia noin ½-1 desiltraa litraan sosetta. Tumma siirappi antaa kauniin värin ja makua.Tarkistetaan soseen suola maistamalla. Yleensä perunamuusin suola riittää.Laitetaan sose voideltuun uunivuokaan. Lisätään vuokaan pinnalle muutamia voinokareita ja jos halutaan, niin pinnalle voidaan sirotella korppujauhoa.Paistetaan sosetta aluksi noin 200 asteisessa uunissa, niin että sose alkaa kuplimaan ja pinta saa väriä. Kun sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteesen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.Paistetaan siirapilla makeutettua perunamuusista valmistettua perunasosevuokaa noin 1½-3 tuntia.Siirapilla makeutettu perunasosevuoka on parhaimmillaan, kun siihen ei sekoiteta muita raaka-aineita. Lisukkeet perunasosevuokaan suositellaan valmistettavaksi erikseen.

  Tykkää

 5. Ihana tuo pikkuisen lausahdus:) Nam nam, perunamuusi on kyllä herkkua! Tässä perheessä menee iso kattilallinen hetkessä kun sitä tehdään:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  Tykkää

 6. Aivan ihanaa uutta viikkoa sinulle, perunamuusi on meidänkin suur suosikki herkkua.Lapset aivan ahmii perunamuusin. Nytkin sitä jäi aivan liian vähän kaikkiin kokkailuihini ja leipomuksiini.Täytyy kait tehdä ensi viikolla lisää muusia ja jatkaa tähteilyä 🙂

  Tykkää

 7. Todella ihana lausahdus!Kyllä lasten suusta se tottuus tullee.JAmIKÄ OIS ETTEI TÄSTÄKIN PÄIVÄSTÄ TULE HYVÄ PÄIVÄ!!Pottumuusia on ihan pakko tehä iso kattila,mulla kans sama juttu,teen jauhelihaperunasoselaatikon/tai potturieskaa,joskus paistan panulla saa ihan ruskean pinnan;)pottumuusi:))Mukavaa iltaa!,Sinulle Tupu!! :))

  Tykkää

 8. Uunissa paistettu siirapilla makeutettu perunasosevuoka yli jääneestä perunamuusista.Yksinkertainen ja helppo ohje. Kun tietää valmistamisen periaatteen niin onnistuu näppituntumallakin erittäin varmasti.Siirapilla makeutettu perunasosevuoka perunamuusista. Ohje:Perunamuusi notkistetaan maidolla sakeahkoksi, hiukan puuromaiseksi soseeksi.Lisätään soseeseen tummaa siirappia noin ½-1 desiltraa litraan sosetta. Tumma siirappi antaa kauniin värin ja makua.Tarkistetaan soseen suola maistamalla. Yleensä perunamuusin suola riittää.Laitetaan sose voideltuun uunivuokaan. Lisätään vuokaan pinnalle muutamia voinokareita ja jos halutaan, niin pinnalle voidaan sirotella korppujauhoa.Paistetaan sosetta aluksi noin 200 asteisessa uunissa, niin että sose alkaa kuplimaan ja pinta saa väriä. Kun sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila noin 140 asteesen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia.Paistetaan siirapilla makeutettua perunamuusista valmistettua perunasosevuokaa noin 1½-3 tuntia.Siirapilla makeutettu perunasosevuoka on parhaimmillaan, kun siihen ei sekoiteta muita raaka-aineita. Lisukkeet perunasosevuokaan suositellaan valmistettavaksi erikseen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s