Arkisto

Hyvän huomenen sämpylät

Sämpylän tuoksuista huomenta teille.

Ihanaa ottaa hoidokit vastaan tuoreiden sämpylöiden tuoksulla ja hyvällä mielellä. Tämän päivän aamulenkki on tehty ja mieli on virkeänä päivän touhuihin. Tänään on lapsia peräti kolme tyttö paikalla ja lupasin heille jo eilen, että lähdemme puistoilemaan heti aamupalan syötyämme.

Tänään valmistelen myös ensi viikon ruokalistaa sekä hakusessa olisi uuden pölyrievun mallin etsintää eli mukavaa pikku puuhailua luvassa tällekin päivälle.

Eilen illalla laitoin sämpylätaikinan valmiiksi jääkaappiin odottamaan tätä päivää. Aamulla ensimmäiseksi peitin kaksi peltiä leivinpaperilla ja kauhoin kahdella lusikalla ”sämpylöitä” pellille. Sitä ennen laitoin uunin päälle 250 asteeseen, näin sämpylät kerkiävät kohota juuri hyvin uunin lämpiämisen verran(15 minuuttia).

Nämä on siis niin helpot sämpylät valmistaa, ettei helpompia enään oikein voi olla ainakaan kotona tehtyinä. Sekoitellaan vain taikinan ainekset lusikalla sekaisin ja laitetaan taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan 12-14 tunniksi. Tämän enempää ei sekoitella tai vaivailla taikinaa, että se pysyy kuohkeana ja ilmavana.

5 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 1/2 tl ruususuolaa
5 dl kylmää vettä
1/2 dl rypsiöljyä
Jaetaan toisillemme hyvää oloa ja kaunista mieltä.

-Tupu-

8 vastausta artikkeliin “Hyvän huomenen sämpylät

  1. Korvamerkkasin heti tämän reseptin. Helpot sämpyläohjeet tulevat tarpeeseen. Joskus on kiva upottaa sormet sämpylätaikinaan, mutta useimmiten sämpylätaikinat on niin löysiä, että itsellä palaa vain hermo niiden työstämisessä. Tämä ohje vaikutti sellaiselta, että hermojen menetystä ei tarvita! 😀

    Tykkää

  2. Korvamerkkasin heti tämän reseptin. Helpot sämpyläohjeet tulevat tarpeeseen. Joskus on kiva upottaa sormet sämpylätaikinaan, mutta useimmiten sämpylätaikinat on niin löysiä, että itsellä palaa vain hermo niiden työstämisessä. Tämä ohje vaikutti sellaiselta, että hermojen menetystä ei tarvita! 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s