Arkisto

Juures kuukausi ja porkkana-linssikeitto

 

Huh huh, mitä tässä on pienellä ajalla oikein tapahtunutkaan.

Olen stressannut koulujuttuja, koska meillä alkoi juuri uusi hoitolapsi. Pieni ja ihana, mutta aina nämä ihanuudetkin vievät oman aikansa ja siinä kohtaa minä satsaan toki enemmän hoidokeihin, kuin mihinkään koulutuksiin. Onneksi sain nyt kaikki hoidettua enemmän kuin onnellisesti… Tästä saan kiittää ja rakasta nuorimmaista tytärtäni, sekä ystävääni, joka tuuppasivat minua tehtävässä eteenpäin tai oikeastaan kahta ystävääni, jos totta puhutaan. 

 Nyt kaikki on melkeinpä kokonaan tehty, pienen pientä viilausta enään vailla. Kyllä sen taasen huomasi, ettei sitä ole enään ihan nuori tyttönen ja nämä tietokone tehtävät ovat välillä aivan liian haastavia meikäläiselle. (Jännä juttu, kuinka esim. ammattikorkean tehtävät oli paljon helpompi lähettää opettajalle, kuin nämä tredun tehtävät.)

Kyllä saan olla niin onnellinen, koska minut ympäröi ihanat kolme lastani, jotka auttavat ja tuuppivat äiteetä etiäppäin. Samoin ystävät ja Mumsku, joilta saa tukea ja varmuutta omiin päätöksiini. Millä sitä pärjäisinkään elämässä ilman näitä kaikkia tukipilareitani?

Siis, syvä niiaus ja kiitos teille kaikille ihanille 💝

                                       Meillä on hoitolasten kanssa syyskuukauden teemana.                                                      ”Säilöä kesä purkkiin… Tutustutaan juureksiin ja vihanneksiin. Haistellaan, maistellaan. Lauletaan vihannes lauluja. Esim. Keväällä istuttamien yrttien pakastus, kuivatus ja säilömistä. 

Kesän voi säilöä sydämmiin.”

Tänään se alkoi… Tai siis eilen… Kirjoitan nämä ruokajutut aina yleensä edellisenä iltana ja ”alkujuonto” eli nuo ensimmäisen kuvien välisen osion sitten aamutuimaan, siinä lasten tullessa ja aamutoimia tehdessä.

Tästä saan sen oman aamun tsemppini ja intoni… Semmoisen spurtin päivääni.

 

2 sipulia 

5 valkosipulin kynttä

3 porkkanaa

1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

10 dl vettä

2 1/2 dl punaisia linssejä

30 g kuivattuja tomaatteja

1 rkl timjamina

1 rkl oreganoa

1 1/2 tl ruususolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

500 g tomaattimurskaa

2 rkl hunajaa

1 dl turkkilaista jogurttia

Keiton päälle:

raejuustoa 

Silppua sipulit ja suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Paista näitä padassa pienellä lämmöllä noin 10 minuutin verran. Lisää sitten joukkoon vesi sekä linssit ja mausteet. Lopuksi tomaattimurskat joukkoon sekä hunaja. Haluttaessasi voit soseuttaa keiton, mutta minä tykästyin keiton suutuntumaan ja kauniiseen syksyiseen ilmeeseen.

Kesä ei loppunut kesken, se kypsyi syksyyn.

-Tupu-

4 vastausta artikkeliin “Juures kuukausi ja porkkana-linssikeitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s