Arkisto

Selkeet sävelet

Kaunista ihanaa uutta viikkoa teille kaikille.

Kerron nyt teille omista pinttyneistä tavoistani 😳 Olen siis aina kirjoittanut vihkoon kaikkea mikä on mielstäni tärkeää ja vihkon yksi aukeama riittä yleensä juuri yhdelle viikolle. Tälläisiä lyhyitä mutta ytimekkäitä usein ruokiin liittyviä bongauksia. Toki välillä vihon sivuille tulee muutakin tärkeää tieto-iskua tulevaan viikkoon. Noloa kertoa, mutta tämä perhepäivähoito ja yrittäjyys ovat näköjään pinttyneet aivan juurtajaksain minun elämäntapoihini 😂

Ruokalistat ja ensi viikon suunnittelu kuuluu aivan automaattisesti jo heti alku viikosta suunnitelmiini ja näillä mennään aivan maanantaipäivästä alkaen. Samoin kirjoittelen lapsista erilaisia huomioita itselleni. Näin minulla on valmiina jotain faktaa pari kertaa vuodessa olevaa varhaiskasvatussuunnitelmaa varten.

Sitten tämän kaiken kukkuraksi kerron teille pihistely vinkkini. 

Ostin lauantaina aamusella kaupasta jauhelihaa. Kotiin tullessa jaan jauhelihan pussukoihin ja laitan pakkaseen. Teen näistä pussukoista eri kokoisia. Näin saan otettua esim. jauhelihakeittoon tai murekkeeseen sulamaan juuri tietyn määrän jauhelihaa. Samoin välillä teen ruokaa vain kahdelle ihmiselle ja toisinaan taas kahdelletoista hengelle, niin jauhelihaa menee toisinaan isoja määriä ja toisinaan taas vähemmän. 

Mutta tällee mä touhuilen useinkin ja teen näitä nyssyköitäni. Esim. Broileri sisäfileitä tulee myös osteltua ja paistettua. Sitten vain pussukoihin ja pakastimeen. Pakastimen uumenista sitten nämä fileet päätyy esim. Salatteihin tai pastan joukkoon. On meinaan mukavaa kiireisenä päivänä ottaa valmiiksi paistettua broielrin sisäfilettä pilkkoa ja laittaa ruokaan tai salaattiin ja tsadam… ei muuta kuin syömään. 

Matkalla kohti iloa ja hyvää mieltä.

-Tupu-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s