Arkisto

Paahdettu panzanella-salaatti

Kaunista aurinkoista syksyistä päivää. Tulikin nukuttua oikein kunnolla, nyt on sellainen energinen ja hyvä olo 😊

Eilen tuli käytyä ystäväni kanssa kävelyllä.

Päivään kuului myös tyttäreni takin ompelua sekä muikkujen perkaamista. Monipuolist touhuilua oli siis eilenkin tarjolla 😊

Olen ladannut kännykkääni sovelluksen, jolla voi ostaa edullisesti tuotteita, jotka menisivät muuten menisivät hävikkiruoaksi. Olen nyt pari viikkoa katsellut ravintolaruokia ja kauppojen leipä- ym. ruokakasseja. Parhaat tuotteet menevät nopeasti kaupaksi eli täytyy olla nopea saadakseen haluamansa. Tänään sitten olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan eli kännykkä kädessä ja kerkesin nappaista itselleni leipäkassin meidän lähi K-marketista. Ei muuta kuin pyörän selkään ja kaupalle. Voi kuinka olin innoissani päästyäni kotiin. Todella pehmeitä ja hyviä leipiä pussillinen pikku hintaan. Nyt on pakastimessa nyssyköitä valmiina yhden päivän tarpeiksi. Meillä on nyt koko viikoksi leipää niin kotiväelle, kuin hoidokeillekin. 

No, leipä-pussissa on myös kaksi patonkia ja ette arvaa olin jo kirjoittanut vihkooni panzanella-salaatin tälle viikolle. Tadaa…Patongit tulivat enemmän kuin tarpeeseen. Siispä iltapala salaatia valmistamaan. Saatiin nautiskella oikein todenteolla tyttäreni kanssa.

n. 10 kirsikkatomaattia 

n. 10 mustaa oliivia

7 patonkisiivua 

1 iso valkosipulinkynsi

1/2 punasipulia siivuina

oliiviöljyä

 oksa kuivattua basilikaa

revittyä mozzarellaa

1 rkl öljyä 

1-2 rkl balsamico-etikkaa 

Viillä tomaatteihin rasti ja laita ne uunivuokaan sekoita joukkoon myös oliivit sekä patongin tai muun leivän palaset. Itse leikkasin noin 2 cm  patonkisiivun neljään osaan. Lisäsin joukkoon myös punasipulin siivut sekä pieniksi leikattu valkosipulin kynsi. Päälle vielä oliiviöljyä sekä takapihalta kuivattua basilikaa. Sitten vain uuniin paahtumaan 200 asteeseen noin 15-20 minuutiksi. Kun salaatti tulee uunista anna sen hieman jäähtyä ja revi päälle mozzarella pallo sekä kastikkeeksi kruunaamaan vielä ripaus öljyä ja balsamicoa.

Jos haluat muuttaa maailmaa. Mene kotiin ja rakasta perhettäsi.

-Tupu-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s