Arkisto

Pekoni-kaalipaistos

Hyvän oloa teille jokaiselle.

Täällä ollaan taasen herätty uuteen syksyiseen aamuun. Pikkuisen teki tiukkaa tuo nouseminen tänään, mutta onhan nyt perjantai ja huomenna saa loikoa ja pötköttää hieman pidenpään sängyssä jos sille päälle sattuu.

Tätä ruokaa olen odottanut, kuin kuuta nousevaa. Olen sen laittanut ruokalistallekin niin monen monta kertaa, mutta aina tulee jotain etten ole tätä saanut tehtyä. No, tänäänkin mietin pitkään teenkö tämän herkun, koska aamulla tuli viestejä hoidokeiden vanhemmilta, että puolet lapsista puuttuu vahvuudestamme tämän ja ainakin huomisen. Jääkaapissa vielä edellispäivänkin ruokia kuleksimassa. No, tein kaalipaistosta vain pienen määrän ja syödään nyt sitten eileistä sekä tätä lasten kanssa. Katsotaan sitten huomenna teenkö ruokia ollenkaan vaan paistellaanko vanhoja.

Kaali on niin mun lempparia kaikissa eri muodoissaan. Mutta tämä makean siirappinen ja smetanaisen mehevä paistos kruunataan vielä kidneypavuilla. Voi, tätä ei voita mikään ja tätä voisi syödä vaikka kuinka paljon.

140 g pekonia

1 sipuli

1/2 kaalia

2 dl keitettyä riisiä

2 dl kidneypapuja

1 rkl siirappia

1 tl valkosipulirouhetta

1/2 tl ruususuolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

Paista kuumalla pannulla pekoni ja sipuli kypsäksi. Lisää joukkoon kaali silppu. Paistele ja kääntele ruokaa pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sitten joukkoon riisi sekä siirappi ja mausteet. Paistele vielä jonkin aikaa. Muista, että kaali mehevöittyy ja paranee vain mitä kauemmin sitä paistelee. Kunhan et pidä lieteä liian isolla, ettei kaali pala karrelle.

Tarjoile ruoan kanssa smetanaa ja puolukkahilloa.

Olet arvokas ja ainutlaatuinen.
-Tupu-

4 vastausta artikkeliin “Pekoni-kaalipaistos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s