Arkisto

Romanttiset pitkät sukat

Räiskyvän ihanaa uuttavuotta 2021 

Nautitaan kaikesta uudesta ja jännittävästä tai mikä ettei tästä tavallisesta arjestakin.


Olen tässä sohvan nurkassa ja juon teetä tutuin aamurutiinein.
Siis alkava vuosi alkoi niinkuin kaikki muutkin päiväni, tuttuun totuttuun tapaan.
Mitä niitä tapoja muuttelemaan, jos ne on hyviksi todennut.
Minä en missään nimessä luopuisi rentouttavista aamun hetkistäni, mutta jokaisesta elämästä löytyy toki jotain muutettavaa ja näitä asioita miettiessäni tulikin mieleeni.

Mitä elämässäni on muuttunut viime vuoden aikana?
Hmmm…

Uusia ihania ihmissuihteita on tullut paljon lisää sekä huonoja ja ei niin antoisia jäänyt taakse.
Samoin olen oppinut paljon itsestäni ja tiedän, että tulevana vuonna tulee tapahtumaan kipeitäkin asioita elämässäni, mutta osaan rakastaa ja kunnioittaa itseäni niin paljon, että pääsen niistä ylitse. (Siispä innolla uutta ja jännittävää kohti.)

Blogini on muuttunut myös vuoden aikana,
 tänne on tullut mietelauseita ja kerron vielä enemmän itsestäni sekä hyvistä tuntemuksistani.
Siis blogistani on tullut vielä omanlaisempani ja siksi vieläkin rakkaampi kirjoitettava.

Samoin olen oppinut paljon uutta vuoden aikana. 
Olen esimerkiksi alkanut kutomaan kuvioneuleita, kyllä vain luit aivan oikein 😂
niin hassulta kuin se kuulostaakin.
Olin arka aloittamaan uudelleen kuvioneuleiden ompelun.
Nuorena kokeilin ja epäonnistuin  kuopukseni jalkapallopaidan teossa totaalisesti ja sain siitä eräiltä ihmisiltä jopa hieman kriittisiä kommentteja.
Nyt olen näköjään päässyt vasta vanhoilla päivilläni asian yli ja voin jopa nauraa koko asialle.
Kummallista, koska en ole tätä ennen kunnolla ajatellut edes koko asiaa. 
Nyt tästä kirjoittaessani tajusin, että näinhän tämä tosiaan on mennyt.
Mutta nyt teille siis tulee blogissani tarjolle myös muitakin, kuin yksivärisiä kohokuvio mallisia käsitöitäni. (Niitä tulee myös varmasti vielä olemaan blogissani monen monta kertaa.)

 

Valitsin puikoiksi 3 mm puikot (mutta kukin katsokoot puikkokoon käsialansa mukaan). Loin 64 silmukkaa sukkapuikoille eli 16s/puikko. Neuloin 2oikein 2nurin 15cm. Seuraava kerros neulotaan oikein ja lisätään tasaisin välein 2silmukkaa /puikko = 72s.
Aloitin sitten mallineuleen kuvan ohjeella.


               


    

Mallineuleen jälkeen aloitin kavennukset, jotka tulevat siis pohkeen taakse, (kavennukset tehdään aina ykköspuikon alussa ylivetokavennus ja nelospuikon lopussa 2s oikein yhteen.) joka kolmas kerros yhteensä 9 kertaa minkä jälkeen tein kavennukset joka toisella kerroksella kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 11s. Neuloin näillä silmukoilla n.10cm oikein neuletta.

  Aloitin tämän jälkeen kantalapun neulomisen. Neuloin neljännen puikon silmukat samalle puikolle ensimmäisen puikon kanssa seuraavasti (työn oikea puoli) 1.krs *nosta 1silmukka neulomatta, lanka jää työn nurjalle puolelle, neulo 1s oikein*, toista *_* rivi loppuun. Käännä työ. 2.krs nosta 1s neulomatta, neulo muut silmukat nurin. Käännä työ. Toista 1.-2.kerroksia yhteensä 12 kertaa (=24kerrosta)


Jatka samaa vahvennettua neuletta ja aloita kantapohjan kavennukset. Työn oikea puoli, jatka 1s neulomatta 1 oikein kunnes puikolla on jäljellä 7s, neulo seuraavat 2s oikein yhteen. Käännä työ. Nosta 1s neulomatta ja neulo nurjaa kunnes puikolla on 7s ja neulo taas 2s nurin yhteen. Käännä työ. Neulo oikeaa puolta taas kunnes jäljellä on 6s, neulo seuraavat 2s oikein yhteen ja käännä työ. Nosta 1s neulomatta ja neulo nurjaa kunnes jäljellä on 6s, neulo seuraavat 2s nurin yhteen. Jatka näin kunnes reunoilla olleet silmukat ovat kavennusten myötä loppuneet ja puikolla on jäljellä 11s.

Nosta kantalapun molemmista sivuista yhteensä 13s puikoille ja jaa kantalappuun jääneet 10s puoliksi näille kahdelle puikolle. Neulo kaikilla silmukoilla kierros oikein. Jatka nyt kaikilla puikoilla aina oikeaa ja kavenna kantalapun oikeassa reunassa 2viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja seuraavan sivun puikon alussa ylivetokavennus kunnes molemmilla puikoilla on jäljellä 11 s. Jatka oikein neulomista kunnes pikkuvarvas peittyy ja aloita kärkikavennukset.

Tee kärkikavennus aina jalan reunoissa, ensimmäisen puikon alussa ylivetokavennus, seuraavan puikon viimeiset 2 silmukkaa neulotaan oikein yhteen, taas ylivetokavennus seuraavan puikon alussa jne. kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 2s (yhteensä 8 silmukkaa).
 Vedä lopuksi lanka kaikkien näiden silmukoiden läpi ja kiristä niin, että aukko sulkeutuu. Päättele sitten langat työn nurjalle puolelle.  

Luo oma tulevaisuutesi.

-Tupu-

4 vastausta artikkeliin “Romanttiset pitkät sukat

 1. Kauniit sukat!ihanan väriset:)Minulla vähän sama kokemus..jospa ois aika unohtaa,,Hyvää uutta vuotta 2021 Sinulle tupu!🤗🌷🌸

  Tykkää

 2. Voi kiitos Liisa, mikä tässä ihmismielessä oikein on, alitajuntaan täytyy tälläisiä mörköjä jäädä? Vaikka koittaa kaikki positiivisen kautta ajatella niin aina löytyy joku nurkka jossa on vielä yksi kummitus jäljellä.Ihanaa uuttavuotta sinulle 🙂

  Tykkää

 3. Kauniit sukat!ihanan väriset:)Minulla vähän sama kokemus..jospa ois aika unohtaa,,Hyvää uutta vuotta 2021 Sinulle tupu!🤗🌷🌸

  Tykkää

 4. Voi kiitos Liisa, mikä tässä ihmismielessä oikein on, alitajuntaan täytyy tälläisiä mörköjä jäädä? Vaikka koittaa kaikki positiivisen kautta ajatella niin aina löytyy joku nurkka jossa on vielä yksi kummitus jäljellä.Ihanaa uuttavuotta sinulle 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s