Arkisto

Unikkosukat

 

Täydellistä päivää ja ihanaa viikonloppua.
Eilen oli ensimmäinen hieno keväinen auringon paiste.
Hanget hohtivat ja kaikki pölyt näkyivät😂
Siispä, oli pakko alkaa puunaamaan paikkoja lasten nukkuessa päiväuniaan.
Vaidoin samalla hieman järjestystä olohuoneessa.
On se vaan kummallinenasia tuo aurinko mitä kaikkea se saakaan aikaan meissä ihmisissä saatikka sitten kasveissa ja eläimissä.

 

Eilen palaveeratessa teamsin-kautta sain lopultakin unikko sukkani valmiiksi.
Pikkaisen on ollut jo tunnontuskia, kun on niin hidasta ollut näiden sukkien värkkääminen.
No, nyt vain etsimään uutta käsityöohjetta ja puikot heilumaan.

Tämä lumoavan ihana marimekon unikko kuvioinen sukka on Biyprojects-Finnish-sivustolta kopioitu malli.
Hieman muunnellen minulle sopivaksi ohjeeksi.
Blogissa ilmoitettiin ettei ohjeetta saa käyttää kaupalliseen käyttöön.

Lankana käytin Novitan nalle-lankaa, koska halusin ohuemmat sukat, mutta samaa mallia voi toki käyttää ja neuloa sukkansa seitsemän veljestä langasta. Katsoo vain lankakerän vyötteestä minkä kokoiset puikot ovat sopivat kuhunkin lankaan.

Luo 52 silmukkaa. Näin joka puikolla on 13 silmukkaa.
Neuloensin resori 2 oikein, 2 nurin 4 cm.
Neulo sitten yksi kierros aina oikeaa.
Luo samalla joka puikolle yksi lisä silmukka.
Nyt silmukoita on yhteensä 56 eli joka puikolla on 14 silmukkaa.
Aloita sitten kuvion neulominen.

  
Kavenna joka puikolta kaksi silmukkaa seuraavalla kierroksella. Näin kaikkiaan jää 48 silmukkaa eli kaikille puikoille jää 12 silmukkaa.

Aloita tämän jälkeen kantapään neulominen. Neulo neljännen puikon silmukat samalle puikolle ensimmäisen puikon kanssa seuraavasti (työn oikea puoli) 1.krs *nosta 1silmukka neulomatta, lanka jää työn nurjalle puolelle, neulo 1s oikein*, toista *_* rivi loppuun. Käännä työ. 2.krs (työn nurja puoli) nosta 1s neulomatta (lanka jää taas työn nurjalle puolelle), neulo muut silmukat nurin. Käännä työ. Toista 1.-2.kerroksia yhteensä 12 kertaa (=24kerrosta)

Jatka samaa vahvennettua neuletta ja aloita kantapohjan kavennukset. Työn oikea puoli, jatka 1s neulomatta 1 oikein kunnes puikolla on jäljellä 7s, neulo seuraavat 2s oikein yhteen. Käännä työ. Nosta 1s neulomatta (lanka jää edelleen nurjalle puolelle) ja neulo nurjaa kunnes puikolla on 7s ja neulo taas 2s nurin yhteen. Käännä työ. Neulo oikeaa puolta taas kunnes jäljellä on 6s, neulo seuraavat 2s oikein yhteen ja käännä työ. Nosta 1s neulomatta ja neulo nurjaa kunnes jäljellä on 6s, neulo seuraavat 2s nurin yhteen. Jatka näin kunnes reunoilla olleet silmukat ovat kavennusten myötä loppuneet ja puikolla on jäljellä 10s.

Nosta kantalapun molemmista sivuista yhteensä 13s puikoille ja jaa kantalappuun jääneet 10s puoliksi näille kahdelle puikolle. Neulo kaikilla silmukoilla kierros oikein. Jatka nyt kaikilla puikoilla aina oikeaa ja kavenna kantalapun oikeassa reunassa 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja seuraavan sivun puikon alussa ylivetokavennus kunnes molemmilla puikoilla on jäljellä 12 s. Jatka oikein neulomista kunnes pikkuvarvat peittyy ja aloita kärkikavennukset.

Tee kärkikavennus aina jalan reunoissa, ensimmäisen puikon alussa ylivetokavennus, seuraavan puikon viimeiset 2 silmukkaa neulotaan oikein yhteen, taas ylivetokavennus seuraavan puikon alussa jne. kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 2s. Vedä lopuksi lanka kaikkien näiden silmukoiden läpi ja kiristä aukko. Päättele lanka työn nurjalle puolelle huolellisesti, kuten kaikki muutkin langan pätkät. 

Höyrytä sukat varovasti sekä venyttele ne kuosiinsa,
sitten olet valmis laittamaan sukat jalkaan 
ja laittaa tanssiksi.Monet ihmiset jäävät onnesta osattomiksi;
ei siksi etteivät löytäisi sitä, 
vaan siksi,
että he eivät pysähdy nauttimaan siitä.
William Feather

-Tupu-

 

32 vastausta artikkeliin “Unikkosukat

 1. Wau mitkä sukat! Olen pohtinut kovasti että mitä lahjaksi ystävien 5-vuotta täyttävälle pienelle miehenalulle, ja mietin että josko neuloisi hänelle pipon. Vähän pitää vaan verestellä ensin muistin syövereistä että mitenkäs edes se silmukoiden luominen tapahtuu. 😀

  Tykkää

 2. Kiitos Nanne kommentista.Varo vaan ettet jää koukkuun…Mä oon niin hurahtanut tähän neuloosiin.Mukavia viimmeisiä tammikuun päiviä.

  Tykkää

 3. Hei, olen yrittänyt tehdä näitä sukkia ja purkanut joka kerta. Minkä kokoiset sukat sinulla tuli tällä ohjeella ja Nalle-langalla?

  Tykkää

 4. Kiitos Kati kommentistasi. Tosiaan minun nalke-lanka sukista tuli noin 38-39 sukat. Tyttärille meni. Suosittelen siis seitsemääveljes-lankaan tehtyjä sukkia, niin menee paremmin jalkaan.

  Tykkää

 5. Tekisin mielelläni Unikko-pipon aikuiselle tyttärelleni, joka on heikkona Unikkoon. Osaisitko sanoa miten Unikon malli natsaisi esim. 100 silmukkaan?leena.immonen@saaritours.fi

  Tykkää

 6. Hei ja kiitos viestistäsi. Minä laittaisin tuolla sukkien 52 silmukan kaksin kertaisena eli pipoon tulisi 14 silmukkaa silloin tämä kuvan ohje tulisi kahteen kertaan kuvioksi.Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin. Mukavia unikkoisia hetkiä kutimen merkeissä.

  Tykkää

 7. Minä en käyttänyt tikapuutekniikkaa.Olen vasta alkaja kuvioisissa kutomisessa itse, niin en osaa kyllä kertoa tästä kuviosta sen enenmpää.

  Tykkää

 8. Kyllä vain oikealta vasemmalle ja kun tein pyöreänä sukkapuikoilla niin aloin aina uudestaan oikealta vasemmalle uuden kierroksen.Käsityön iloa sinulle ☺️

  Tykkää

 9. HeipsMietin tuota, kun en itsekään ole tikapuutekniikkaa opetellut, että kuinka monen silmukan välein teit ”langankierrot”?Ja näkyykö valkoinen lanka mustan kuvion ”läpi”, kun sukka on jalassa ja vähän kureämmällä kuvio? JH

  Tykkää

 10. Hei, olen tehnyt nyt sukkaa tällä ohjeella kuvio on melkein valmis. Kokeilin eikä sukka tule mitenkään kantapään ohi ylös. Missä vika? 7 veljestä ja 3,5 puikot käytössä. Kirjoneuleosuus ei jousta juuri yhtään. Sidon langat taustalla 3 silmukan välein.

  Tykkää

 11. Minulla aivan sama ongelma; vartta ei meinaa saada kantapään yli. Minulla 7veljestä ja puikot 4 ��

  Tykkää

 12. Kiitos Tupu unikkokaaviosta! Muuten tein sukat omaan tapaani, mutta kaaviota noudatin tarkasti. Tosin lisäsin 2 silmukkaa taakse keskelle ja kudoin ne pohjavärillä, että sain hiukan lisää väljyttää varteen.

  Tykkää

 13. Wau mitkä sukat! Olen pohtinut kovasti että mitä lahjaksi ystävien 5-vuotta täyttävälle pienelle miehenalulle, ja mietin että josko neuloisi hänelle pipon. Vähän pitää vaan verestellä ensin muistin syövereistä että mitenkäs edes se silmukoiden luominen tapahtuu. 😀

  Tykkää

 14. Kiitos Nanne kommentista.Varo vaan ettet jää koukkuun…Mä oon niin hurahtanut tähän neuloosiin.Mukavia viimmeisiä tammikuun päiviä.

  Tykkää

 15. Hei, olen yrittänyt tehdä näitä sukkia ja purkanut joka kerta. Minkä kokoiset sukat sinulla tuli tällä ohjeella ja Nalle-langalla?

  Tykkää

 16. Kiitos Kati kommentistasi. Tosiaan minun nalke-lanka sukista tuli noin 38-39 sukat. Tyttärille meni. Suosittelen siis seitsemääveljes-lankaan tehtyjä sukkia, niin menee paremmin jalkaan.

  Tykkää

 17. Tekisin mielelläni Unikko-pipon aikuiselle tyttärelleni, joka on heikkona Unikkoon. Osaisitko sanoa miten Unikon malli natsaisi esim. 100 silmukkaan?leena.immonen@saaritours.fi

  Tykkää

 18. Hei ja kiitos viestistäsi. Minä laittaisin tuolla sukkien 52 silmukan kaksin kertaisena eli pipoon tulisi 14 silmukkaa silloin tämä kuvan ohje tulisi kahteen kertaan kuvioksi.Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin. Mukavia unikkoisia hetkiä kutimen merkeissä.

  Tykkää

 19. Minä en käyttänyt tikapuutekniikkaa.Olen vasta alkaja kuvioisissa kutomisessa itse, niin en osaa kyllä kertoa tästä kuviosta sen enenmpää.

  Tykkää

 20. Kyllä vain oikealta vasemmalle ja kun tein pyöreänä sukkapuikoilla niin aloin aina uudestaan oikealta vasemmalle uuden kierroksen.Käsityön iloa sinulle ☺️

  Tykkää

 21. HeipsMietin tuota, kun en itsekään ole tikapuutekniikkaa opetellut, että kuinka monen silmukan välein teit ”langankierrot”?Ja näkyykö valkoinen lanka mustan kuvion ”läpi”, kun sukka on jalassa ja vähän kureämmällä kuvio? JH

  Tykkää

 22. Hei, olen tehnyt nyt sukkaa tällä ohjeella kuvio on melkein valmis. Kokeilin eikä sukka tule mitenkään kantapään ohi ylös. Missä vika? 7 veljestä ja 3,5 puikot käytössä. Kirjoneuleosuus ei jousta juuri yhtään. Sidon langat taustalla 3 silmukan välein.

  Tykkää

 23. Minulla aivan sama ongelma; vartta ei meinaa saada kantapään yli. Minulla 7veljestä ja puikot 4 ��

  Tykkää

 24. Kiitos Tupu unikkokaaviosta! Muuten tein sukat omaan tapaani, mutta kaaviota noudatin tarkasti. Tosin lisäsin 2 silmukkaa taakse keskelle ja kudoin ne pohjavärillä, että sain hiukan lisää väljyttää varteen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s