Arkisto

Täytetty pekonipannini

 

Kaunista ihanaa päivää teille kaikille.
Täällä päivä on alkanut mahtavasti.
Heräilin ennen aamu kuutta ja vein Otto-pojan ulos lenkille.
Sitten kotiin juuri ennen kuin ensimmäiset hoidokit olivat tulossa hoitoon.
Nyt on juotu Murun kanssa aamuteet ja tunnin päästä on vuorossa hoidokeiden kanssa aamupuuro.
Kasvissosekeiton ainekset on Muru jo eilen kuorinut kattilaan ja hetkenpäästä laittelen sen kiehumaan.
Tänään syödään eilispäivän siskonmakkarasopan loput sekä tätä kasvissosekeittoa.

Tuo mun Muruni toi kotiin tullessaan ciabatta-leivän.
Funtsailtiin siinä, että mitäs hyvää me keksittäisiin siitä valmistaa.
Mieleen tuli panninileipä pekonilla. 
Jääkaapissa odotti HK:n uutuus pekoni maulla prosciutto.

Leeikkasin ciabbatan neljään suunnilleen yhtä suureen osaan ja halkaisin ne.
Voitelin leivät valkosipulituorejuustolla.
Paistoin pekonit kuumalla pannulla ja laitoin pekonit sekä juuston siivut leipien päälle.
Lisäsin leiville vielä keittokinkku siivut ja laitoin leivät mikroon pariksi minuutiksi. (Tiedän tiedän nämä olisi puolta herkullisempia voileipägrillissä tai vaikka vohveliraudalla tehtynä, mutta meillä oli muka niin kiire ja hoppu päästä maistamaan herkkuja.)
Leikkasin kuumille leiville vielä kurkku- sekä tomaattisiivuja.
Vielä loppusilauksena kunnon tursaus mieleistäsi majoneesia tai kastiketta.
Meillä se oli savuchili majoneesia ja valkosipulikastiketta.

Ei muuta kuin nauttimaan tästä suunmukaisesta herkusta.

Meillä tuo Otto-koira ei oikein ole kiinnostunut, että minä makoilisin sen vieressä.
Se kait luulee, että joku nauraisi sille. 
Mutta kyllä minä joka päivä kumminkin niin yritä, josko se jo olisi asian kanssa sinut.
Vielä ei sitä päivää ole tullut, mutta eiköhän sekin päivä vielä koita, kun minä oikein irvistän niin johan loppuu nauramiset ja me saamme olla ylimmät ystävykset 💖

Cassu-kissa

Pysy lähellä ihmisiä, 
jotka tuntuvat auringonpaisteelta.

-Tupu-

4 vastausta artikkeliin “Täytetty pekonipannini

 1. Oi nam mitä leipiä olette tehneet! Itse olen kans tässä pohdiskellut että mitä hyvää aamupalaa tekisi viikonlopulle. Mies on ollut niin kiireinen, kun yrittää tehdä kaikki maailman työt ennen isyyslomalle jäämistä (ihan kun ne työt tekemällä loppuisi) eikä olla ehditty hetkeen istahtaa rauhassa saman aamupalapöydän ääreen. Olisi kiva kruunata yhteiset rauhalliset hetket jollakin special-aamupalalla.Heh, teillä on Cassun ja Oton välillä samanlaista ”kissahiiri”-leikkiä kuin meilläkin on Viskin ja Pimun välillä. Viski ei niin välitä kun Pimu aina yrittää käpertyä viereen nukkumaan. Ja vaikka Viski välillä aika häijystikin ajaa Pimun pois, niin silti vaan joka päivä Pimu sinnikkäästi yrittää ja aika usein pääseekin kainaloon nukkumaan. ❤

  Tykkää

 2. Voi kiitos Nanne. Teidän perheelle paljon onnea ja toivottavasti isäkin alkaa rauhoittamaan töitään. Nuo eläimet on niin kummallisia. Meillä Otto vinkuu Cassun perään mutta jos Cassu tulee lähelle lähtee itse heti livohkaan.

  Tykkää

 3. Oi nam mitä leipiä olette tehneet! Itse olen kans tässä pohdiskellut että mitä hyvää aamupalaa tekisi viikonlopulle. Mies on ollut niin kiireinen, kun yrittää tehdä kaikki maailman työt ennen isyyslomalle jäämistä (ihan kun ne työt tekemällä loppuisi) eikä olla ehditty hetkeen istahtaa rauhassa saman aamupalapöydän ääreen. Olisi kiva kruunata yhteiset rauhalliset hetket jollakin special-aamupalalla.Heh, teillä on Cassun ja Oton välillä samanlaista ”kissahiiri”-leikkiä kuin meilläkin on Viskin ja Pimun välillä. Viski ei niin välitä kun Pimu aina yrittää käpertyä viereen nukkumaan. Ja vaikka Viski välillä aika häijystikin ajaa Pimun pois, niin silti vaan joka päivä Pimu sinnikkäästi yrittää ja aika usein pääseekin kainaloon nukkumaan. ❤

  Tykkää

 4. Voi kiitos Nanne. Teidän perheelle paljon onnea ja toivottavasti isäkin alkaa rauhoittamaan töitään. Nuo eläimet on niin kummallisia. Meillä Otto vinkuu Cassun perään mutta jos Cassu tulee lähelle lähtee itse heti livohkaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s